Нови камери от Google тази година – Nest Cam

Оценете тази статия...

Но повечето стари ще бъдат спрени.

Nest Cam IQ Outdoor вече не е на разположение за закупуване, потвърди Google пред 9to5Google, след като сайтът забеляза, че камерата не е на склад в повечето страни по света. Компанията обаче казва, че „Nest ще продължи да инвестира в нови иновации“, включително „нова гама от охранителни камери за 2021 г.“.

Засега Google все още продава Nest Cam Indoor за $129, Next Cam IQ Indoor за $299 и Nest Cam Outdoor за $199. Моделите IQ имат подобрено качество на видеото и функции, базирани на AI, като разпознаване на лица и домашни любимци. Google казва, че ще продължи да поддържа съществуващите си камери Nest с нови функции и актуализации на защитата. Нито един от текущите модели не е от по-късно от 2017г. и ъпдейта им е доста закъснял.

Google не предостави никакви подробности за това какво всъщност ще включва новата гама Nest Cam, нито кога ще пристигне. Изглежда, че Google работи и върху нов Nest Hub с поддръжка на радара Soli, както се вижда от скорошно подаване на FCC.

Конкуренцията при устройствата за умен дом и сигурност е доста голяма и забавянето на Google при обявяването на нови модели може да коства челните позиции. Xiaomi предлагат постоянно разширяващо се разнообразие от камери, а Amazon представиха супер иновативен модел, който лети и преследва източника на шум.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....