Пореден гаф на Google – изтекли снимки на потребителите

Оценете тази статия...

Видеа от Google Photos може да са изпратени на непознати

За пореден път компания от такава величина излага лична информация на показ, но дали едно “Извинявайте” ще свърши работа в този случай?       

Проблемното приложение е Google Takeout. То позволява да свалите резервно копие на вашата информация и да си държите архив. Според изявлението на търсачката, ако в периода 21-25 Ноември сте сваляли вашите видеа от Google Photos има шанс те да са попаднали в акаунтите и респективно в архивите на други хора от платформата. 

„Тези потребители може да са получили непълен архив или видеоклипове – не снимки – които не са техни“, заяви говорител на Google в изявление по имейл. “Ние отстранихме основния проблем и направихме задълбочен анализ, за ​​да помогнем да се предотврати това да се случи отново. Много съжаляваме, че това се случи.”

Търсачката алармира хората за проблема в Понеделник и предложи всеки засегнат да изтрие предишния експорт и да направи друг. Той отбеляза, че по-малко от 0,01% от потребителите на Photos са били засегнати и грешката не е засегнала други приложения на Google.

Това не е първият гаф на компанията в последните месеци. Ако помните добре, през Декември потребители на Google Nest виждаха чужди Xiaomi камери. Всеки от нас трябва да знае до колко му е лична информацията и да може да прецени за себе си дали да се довери на компании за да я пази. Не забравяйте, че облачните услуги всъщност представляват компютъра на някой друг, дори това е Google.

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....