Google спря алармената си система Google Nest Secure

Оценете тази статия...

„Google Nest вече няма да произвежда Nest Secure, но ние ще продължим да поддържаме нашите потребители по същия начин“

Google представи системата Google Nest Secure през 2017 г. Тя е проектирана да бъде модулна, разчитайки на малко устройство с форма на хокейна шайба с клавиатура, наречена Nest Guard като централен хъб, сензори около къщата, наречени Nest Detects, и NFC ключодържатели за въоръжаване и дезактивиране на системата. Тя също така се свързва с мобилното приложение Nest, така че можете да получавате сигнали и да активирате и дезактивирате системата дистанционно. Системата Nest Secure стартира на цена $ 499, но Google я свали до $ 399 по-малко от година по-късно.

Въпреки това Nest Guard имаше и таен микрофон в устройството, за който купувачите не знаеха, докато Google не добави поддръжка на Google Assistant към устройството през февруари 2019 г. (Няколко месеца по-късно Google публикува набор от ангажименти за поверителност на английски език за своите Nest устройства.)

Google обаче не е напълно изгубил сигурността на интелигентния дом. Все още продава видео звънци, охранителни камери, аларми за дим и др. Компанията обяви инвестиция от 450 милиона долара в охранителната компания ADT през август, заявявайки, че устройствата Nest ще “станат крайъгълен камък на предлагането на интелигентен дом на ADT” като част от това съобщение.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....