Новият дизайн на Facebook е наличен глобално

Оценете тази статия...

Социалната мрежа последва тенденцията за Dark Mode и допълни с нова визия, която се фокусира върху нашите предпочитания

Вече е официално и от днес всеки може да се възползва от новата визия на любимата си социална мрежа. Facebook разработваше новата визия от миналата година и само слушахме слухове или виждахме възможни варианти за крайният вид. Обявеният през 2019 нов дизайн е вече свободен за ползване и всеки един от нас може да го активира напълно безплатно и с няколко клика. 

  1. Избирате стрелката горе в дясно на главното меню за да продължите към Настройки.
  2. Кликате “Премини към новия Facebook”
  3. От същата стрелка включвате/изключвате тъмният режим.
Facebook нов дизайн Dark Mode

Целта, когато Facebook за първи път представи преработената десктоп версия на своята конференция за разработчици на F8 през 2019 г., беше да пренасочи към  областите, които повечето хора все още ползват: събития, групи и съобщения. Само по себе си не е края на News Feed, но по-голямата част от ръководството на Facebook призна, че вече е антична концепция да има алгоритмична емисия, пълна предимно с боклуци от страници и публични публикации.

Хората се оттеглят все повече и повече в частни групи и съобщения, а главната полезна функция на Facebook в момента е, че това е най-добрият начин да организирате голямо събитие с приятели или да се свържете с някой, когото познавате, чиято информация за контакт нямате. Изпълнителният директор Марк Зукърбърг каза още преди няколко месеца, когато редизайнът се разкри, че той мисли за промяна на цялата си компания към насочени към поверителност продукти и функции.

Възможно е новостите да не са налични едновременно при всички, но за нас проработи излизането от профила ни и изчистването на кеша на браузърът ни. 

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....