Телефонни номера на Facebook потребители се продават в Telegram

Оценете тази статия...

Телефонни номера на Facebook потребители са изтекли и сега се продават с помощта на бот в Telegram, според доклад на Motherboard.

Според изследователят по сигурността Алон Гал, Facebook са имали слабост в сигурността, която са оправили чак през 2019г. Именно чрез нея е източена база данни с телефонни номера на над 500 милиона потребителя.

Алон Гал туитва доказателство за теча на информация

След като информацията вече си е сменила собственика тя се продава в Telegram, чрез бот. Ако имате Facebook ID на някой съвсем спокойно можете да разберете неговият телефонен номер. И обратното – по телефонен номер да разберете Facebook ID. Естествено безплатен обяд няма и това удоволствие ще ви струва пари. Един номер = един кредит, а този кредит струва 20 долара. Ако не си играете на дребно и ви трябва по-голямо количество тогава можете да закупите 10000 кредита за 5000 долара.

540 милиона номера са изтекли от Facebook
540 милиона телефонни номера са изтекли от Facebook

UBIQUITI С ПРОБИВ В СИГУРНОСТТА

Въпреки, че информацията е от 2019г. повечето телефонни номера са все още актуални, защото няма тенденция хората да си ги сменят всяка година.

В момента е неизвестно дали Motherboard или изследователите по сигурността са се свързали с Telegram, за да се опитат да свалят бота, но се надяваме, че това е нещо, което може да бъде постигнато скоро. За съжаление това не може да е голямо успокоение, тъй като данните си остават онлайн и могат да се появят отново.

Автор

Tagged: , , , , ,

Коментирайте....