Facebook Dating е вече налично в Европа

Оценете тази статия...

След много дълго забавяне, услугата Facebook Dating е вече достъпна и в Европа.

След като беше първоначално планувана за Денят на влюбените през Февруару 2020г., Facebook Dating е вече реалност и извън САЩ. От днес всеки, който си търси половинка, може да си активира услугата през мобилното си устройство и да се възползва от възможностите на социалната мрежа.

Facebook Dating навлиза в пазар, който се развива от години и ще се конкурира с вече утвърдили се компании като Tinder, Bumble, Match.com, OKCupid и други.

Услугата за запознанства предлага същите функции в Европа, както в САЩ, като използва съществуващия профил, който сте създали във Facebook, за да намери потенциални съвпадения. Facebook съобразява тези съвпадения с вашите предпочитания, активност във Facebook и, ако позволите, групи и събития. Въпреки че услугата все още се появява само като раздел в мобилното приложение на Facebook, тя е дълбоко интегрирана с останалите продукти на социалния гигант. Вашият профил може да изтегля истории и снимки от Instagram, можете да инициирате видеоразговори в Messenger от чатове, а функцията Secret Crush търси както последователите ви в Instagram, така и приятелите във Facebook за потенциални съвпадения.

Facebook Dating може да се свърже с Instagram
Facebook Dating може да се свърже с Instagram

Facebook Dating вече се предлага в над 50 страни, включително Австрия, Белгия, България, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Хърватия, Унгария, Ирландия, Италия, Литва, Люксембург, Латвия, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Швеция, Словения, Словакия, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Испания, Швейцария и Обединеното кралство, а активацията е повече от лесна – вижте стъпките по-долу.

Активация

За да се възползвате от Facebook Dating е достатъчно да имате профил в социалната мрежа Facebook. Използват се данните от вече съществуващият акаунт и преминаването от едната услуга към другата е плавно и интуитивно.

Как се аквитира Facebook Dating

Както виждате от снимката, активирането на профил за срещи става в няколко стъпки:

  1. Отворете приложението Facebook и отворете менюто в горния или долния десен ъгъл.
  2. Докоснете Dating(Запознанства).
  3. Следвайте указанията, за да настроите профила си за запознанства. След като споделите местоположението си и изберете снимка, вашият профил ще бъде генериран с помощта на информация от вашия акаунт във Facebook. Можете да персонализирате профила си за запознанства във Facebook, като добавите повече информация, снимки и дори публикации от Instagram. Докоснете Готово, когато сте доволни.

След изпълнението на тези стъпки Facebook ще генерира списък от хора, които отговарят на вашите изисквания и са подходящи за вас. С отбелязване дали съответният човек ви допада или не ще увеличавате шанса да срещнете любовта на живота си. Естествено, за танго са нужни двама, затова отсрещната страна също трябва да е харесала профила ви. Когато и двамата сте се одобрили се отключва възможността да си изпращате съобщения и романтиката да започне.

Facebook Dating предложения
Facebook Dating предложения

Secret Crush – помните ли, че споменахме и тази опция?

Ние да. Secret Crush или тайно привличане, както се превежда, е една от интересните новости, с които Facebook ще бори конкуренцията. Различното е, че тук можете да посочите, че тайно харесвате някой от вашите вече съществуващи контакти във Facebook или Instagram, те ще получат нотификация за таен обожател, без да се казва кой, и ако и те са привлечени към вас и го посочат във услугата за запознанства ще можете да продължите разговорите на едно друго ниво.

Автор

Tagged: , , , , , , , ,

Коментирайте....