Нов лош вкус на батерии Duracell ще отблъсква малчуганите

Оценете тази статия...

От Duracell пускат нови модели батерии, които ще са с допълнителен защитен слой за по-лош вкус.

Duracell се опитва да направи своите батерии с размер на монети малко по-малко примамливи за ядене и добавя ново горчиво покритие към тях. Моделите, за които става въпроса, са с размер 2032, 2025 и 2016, като целта е да се обезсърчат малките деца от случайно ядене на иначе неотразимо изглеждащите батерии.

Новите батерии – които започнаха да се пускат в магазините по-рано този месец – имат покритие на дъното, което реагира при контакт със слюнка, за да освободи горчив вкус, който от своя страна ще обезсърчи децата да поглъщат батерията. Duracell отбелязва, че поглъщането на литиева батерия може да причини „вредна химическа реакция само за два часа“. Като прави батериите твърде горчиви за поглъщане, компанията се надява да предотврати появата на тези проблеми.

Идеята да се използва горчив агент за обезсърчаване на случайни поглъщания не е нова – най-известното е, че Nintendo използва подобен метод, за да обезсърчи децата да ядат касетите за игра Switch. И макар да не е ясно дали Duracell използва същия горчив агент като Nintendo, дали е нещо като патроните Switch вероятно би трябвало да свърши доста добра работа за обезсърчаване на случайни хапвания при дребосъците.

Изпълнителният редактор на The Verge Дитер Бон е опитал новият вкус на Duracell и споделя мнение:

Има вкус на инсектицид

Това е буквално най-лошото нещо и вкусът няма да изчезне. Не искам да правя това отново

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....