Дубай легализира търгуването на криптовалути

Оценете тази статия...

Криптовалутите навлизат все повече в нашето ежедневие и няма признаци да изчезнат скоро. Щом чувам в кварталната бакалия разговори между пенсионери за Биткойн и Етериум съм сигурен в това твърдение. А новина от последните дни показва мащаба, към който са се насочили държавите за адаптиране на криптовалутите и блокчейн технологията.

Дубай легализира търгуването на криптовалути.

По-специално, споразумението е подписано от изпълняващия длъжността изпълнителен директор на SCA д-р Мариам Ал Сувайди, генералния директор на DWTCA Хелал Саид Ал Мари и изпълнителен директор на Дубайския отдел за туризъм и търговски маркетинг (DTCM). Разработката дава на DWTCA правомощието да издава необходимите одобрения и лицензи за всички свързани с крипто дейности в града, се казва в съобщението.

Коментирайки хода, д-р Ал Сувайди заяви, че споразумението идва след указания на Абдула бин Тук Ал Мари, председател на борда на Министерството на икономиката и SCA, че регулаторите трябва да работят колективно за постигане на общи цели.

Ал-Мари отбеляза, че тъй като Дубай се движи към иновации и дигитално ръководена икономика, DWTCA няма да пропусне да подкрепи бизнеса, свързан с блокчейн, тъй като смята, че те ще бъдат неразделна част от световната платежна индустрия.

Въпреки че това не е първият път, когато и двете правителствени страни ще сключват подобно споразумение, ясно е, че DWTCA се ангажира да се превърне в крипто-приятелски център, за да привлече нови чуждестранни инвестиции.

Освен че официално подкрепя криптовалутите, Дубай прави значителни стъпки, за да стане световен лидер в глобалното приемане на блокчейн. Емирството, което стартира инициативата Smart Dubai миналата година, планира да бъде първият град, който ще се захранва изцяло от DLT. Миналата година най-старата частна банка в Дубай, Mashreq Bank, използва технологията блокчейн, за да подобри сигурността на клиентите и да създаде платформа за интелигентно банкиране.

Криптовалутите са тук. Те са много. Те са част от световната икономика. Докато винаги ще има привърженици, винаги ще има и противници. Такъв е случаят и с Китай от миналата седмица. Те пък на свой ред са в другата крайност и официално забраниха криптовалутите във всяка форма. Незаконно е да се търгуват или копаят криптовалути на територията на Републиката.

Автор

Tagged: , , , , ,

Коментирайте....