Коронавируса застрашава Световният Мобилен Конгрес

Оценете тази статия...

След като над 10 големи имена оттеглиха участието си на конгреса, от организаторите обявиха, че ще проведат среща за да обсъдят събитието и евентуалното му отменяне.

Световният Мобилен Конгрес е събитието, на което всеки голям производител присъства всяка година и чака с нетърпение за да обяви своите нови продукти и иновации. Това е мястото където всеки дистрибутор и производител се срещат и се сключват сделки за милиони. Най-голямото и значимо събитие в мобилната индустрия, на което нашият екип ще присъства, АКО се състои. 

Едни от най-големите имена в индустрията отказаха своите участия тази година и изразиха своите притеснения относно Коронавируса. Миналата седмица видяхме как LG, ZTE и Erricsson поставиха началото на домино ефекта, като се отказаха от присъствието си тази година, а след тях и много други обявиха, че ще последват техният пример.

Изявленията на компанните са аналогични

“От предпазливост служителите на Facebook няма да присъстват на тазгодишния Световен конгрес за мобилни телефони поради развиващите се рискове за общественото здраве, свързани с коронавирус”

По официална информация, списъка с отказалите се компании расте, а засега потвърдилите са: 
Accedian, Amazon, Amdocs, AppsFlyer, ARCEP, France’s FCC , AT&T , Ciena, Cisco, CommScope, Dali Wireless, Ericsson, F5 Networks , Facebook , Gigaset , Iconectiv, Intel, InterDigital, Interop Technologies, KMW Communications , LG, McAfee , MediaTek, NTT Docomo, Nvidia, Radwin  , Rakuten Mobile , Royole Corporation, Sony, Spirent, Sprint , Ulefone, Umidigi, Viber , Vivo

Страхът от заразяване при такива събития е напълно оправдан и някои компании, въпреки, че не си отменят присъствието, ограничават своят персонал и ще изпратят само хора от офисите си в Европа. Конгреса е с изградено име като събитието, на което се решава как ще се развива мобилната индустрия. Мобилните оператори са ключови, защото те решават какво ще продават на своите потребители по цял свят и именно в Барселона набелязват това, но както виждате от списъка по-горе те също няма да присъстват. 

Миналата седмица GSMA, които организират събитието, обявиха по мейл на нас и другите посетители, че всичко ще продължи по план и като изключим няколкото големи имена, все пак остават други 2800 изложители.

В Понеделник, въпреки, че бяха заявили, че няма да има ограничения за визите на посетителите и всеки ще е допуснат, пуснаха ново изявление, че все пак хората от някои Китайски провинции няма да могат да влизат, а всички други ще трябва да докажат, че в последните 14 дни не са имали контакт със заразени.
Днес 12-ти Февруари заявиха, че в Петък ще се проведе среща на GSMA, на която ще се решат следващите им стъпки, а това може да включва и отлагане на събитието, а на потърсен коментар, говорител на GSMA заяви “Вътрешни срещи не се коментират”. 

Коронавируса се разпространява с бързи темпове, чрез въздушно-капков път, допир с преносител или даже и ако сме в контакт с предмет, който е бил изложен на вируса в последните часове. По последни данни заразените са около 40 000, а починалите 1 000, а положението в Китай е доста сериозно. Фабриките на производителите остават затворени до 2-ро нареждане и не отвориха врати на 10-ти, както беше по план, а това застрашава икономиката и поръчките през годината. 

От СмартМакс ще следим информацията и ще ви държим в течение, а ако все пак Мобилният Конгрес се състои и ние ще сме там. Ако искате да посетим и видим някой от щандовете пишете в коментарите.

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....