[CES 2022] BWM представиха iX M60 на CES 2022

Оценете тази статия...

Разчитайки на E-Ink, използвана най-често в електронните четци като Kindle, технологията за боядисване с промяна на цвета прави своя дебют на концептуалната версия на BMW iX, която се представи на CES.

Ако някога сте се чувствали нерешителни за това какъв цвят превозно средство да купите, BMW може да има решението за вас. Германският автомобилен производител показа своята нова технология за боядисване, с променяща цвета си боя, на изложението за потребителска електроника CES.

Иновативната схема за боядисване може да се задейства с натискане на бутон. В момента цветовете са ограничени до бяло, черно и сиво. Но въпреки ограничената палитра, BMW казва, че това може да има отражение върху ефективността на своите електрически превозни средства.

„Бялата повърхност отразява много повече слънчева светлина от черната“, казват от компанията. „По подразбиране нагряването на превозното средство и купето в резултат на силна слънчева светлина и високи външни температури може да бъде намалено чрез промяна на екстериора в светъл цвят.“ При по-хладно време по-тъмните тонове ще помогнат на автомобила да абсорбира повече топлина от слънцето.

Концепцията за „персонализация“ е много популярна в момента в автомобилната индустрия. Но докато повечето от усилията са насочени към интериора, настройвайки софтуера, за да запомни предпочитаните от водача настройки на превозното средство, BMW въвежда концепцията за персонализиране на екстериора на автомобила.

Но не очаквайте скоро да видите това в местния дилър на BMW: автомобилният производител казва, че това е просто „проект за напреднали изследвания и дизайн“.

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....