Пролетна томбола за Камера XIAOMI Mi Home 1080P Magnetic Mount

По случай настъпването на пролетта искаме да зарадваме един от вас с подарък. За целта организираме томбола, в която може да участва всеки от вас.

Read More

Kaspersky Password Manager е генерирал слаби пароли с години

Ако сте използвали Kaspersky Password Manager за генерирани на пароли в последните години е хубаво да си смените всичките. Оказва се, че генерираните данни за достъп са с недостатъци и лесно могат да бъдат разкрити от хакери.

Read More

Колко ще струва Windows 11?

Microsoft официално представи Windows 11 преди 2 седмици и естествено един от основните въпроси, който всеки от нас си задава е колко ще струва.

Read More

Хакер има списък с данните на 700 милиона LinkedIn потребителя

Твърди се, че хакер е използвал API на LinkedIn, за да извлече 700 милиона имена, адреси, имейл адреси, телефонни номера и друга лична информация на хората ползващи социалната платформа. Списъкът е наличен за продажба в тъмната част на интернет и има публикувано “доказателство” от 1 милион акаунта.

Read More

WD My Book Live застрашени от изтриване, заради вирус

Ако притежавате WD My Book Live NAS веднага го изключете. Western Digital потвърдиха, че зловреден софтуер атакува споменатите устройства и изтрива информацията на тях. Потребителите са открили, че техните данни изглежда са били изтрити от устройството, без действия от тяхна страна.

Read More

„Тамагочи“ влизат в 21 век с умен часовник

Няма човек, който да не знае какво е „Тамагочи“, а повечето даже и са го имали. Електронният приятел, чудо от 90-те влиза 21 век с нов умен часовник, а виртуалният ни любимец ще е винаги на една ръка разстояние.

Read More

Геймър като професия в България с помощта на School Esports League

Компютърните игри са присъствали в нашето ежедневие, откакто е създаден компютъра, без значение дали говорим за вградения в Windows пасианс или за Call of Duty. Повечето от нас са преминавали през периоди на безсънни дни и нощи прекарани с приятели в компютърните клубове, водейки люти битки в Counter-Strike, Dota, Warcraft и т.н. Ерата на компютърните клубове в България залезе отдавна, и ако трябва да съм честен не мога да се сетя откога не съм виждал компютърен клуб, но със сигурност са минали едни 13 години от тогава.

Read More

Apple добавя функции в Mail и Safari за допълнителен контрол на личните данни с iOS 15

Apple винаги е подчертавала поверителността на потребителите като част от основната си мисия. На своето събитие WWDC 2021 обявиха, че ще добавят набор от мощни нови функции към Mail и Safari.

Read More

С какво запомнихме WWDC събитието на Apple?

Изминаха 10 дни от WWDC събитието на Apple. На него компанията от Купертино обяви големи промени идващи в операционните системи за iPhone, iPad и MacBook. Главното е, че в бъдеще изкуственият интелект в нашите смарт устройства да си остане само в тях, а не в облачното пространство. Новите операционни системи iOS 15, MacOS Monterey и iPadOS 15 поставят основите за това. А ето и най-големите промени идващи по-късно тази година.

Read More

Нова онлайн измама в WhatsApp и Telegram

За нова онлайн измама в WhatsApp ми сигнализираха читатели. Първоначално не я взех под внимание, тъй като звучи прекалено елементарна, но днес се опитаха и мен да ме метнат и съм длъжен да предупредя, колкото се може повече хора. Внимавайте!

Read More

Безжичните слушалки няма да поддържат новия аудио формат без загуби

След като Apple обявиха новия си формат на аудио без загуби много потребители останаха объркани реално кои устройства ще го поддържат. Получихме много запитвания от наши читатели по този въпрос и затова искаме да внесем малко пояснения.

Read More