Има лесен хак да инсталираме Windows 11 даже и ако нашето PC не отговаря на изискванията

Windows 11 е вече наличен за инсталация, а потребителите закупили Windwos 10 ще го получат безплатно като нормален ъпдейт, но ако сте с конфигурация, която не отговаря на изискванията все пак има един елементарен хак, с който да прескочите защитите на Microsoft.

Още...

Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp не работят

Прекъсването на Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp започна в късният следобяд и почти осем часа по-късно няма признаци за възстановяване и никой от компанията майка не предложи обяснение на проблемите или прогнозите за това кога ще бъдат отстранени.

Още...

Как да добавим SSD на PlayStation 4

Ако вашата PlayStation 4 конзола е започнала да бави е време да я освежите с едно SSD. Процесът не е никак сложен и всеки от нас може да го направи в домашни условия само с една отвертка. Прочетете материала по-долу за инструкции как да направите това.

Още...

Дубай легализира търгуването на криптовалути

Криптовалутите навлизат все повече в нашето ежедневие и няма признаци да изчезнат скоро. Щом чувам в кварталната бакалия разговори между пенсионери за Биткойн и Етериум съм сигурен в това твърдение. А новина от последните дни показва мащаба, към който са се насочили държавите за адаптиране на криптовалутите и блокчейн технологията.

Още...

Защо не трябва да се предоверяваме на технологиите

В днешната статия ще разкажа една история, която ми попадна преди доста време и така и не мога да я забравя. Тя е явен пример защо не трябва да се предоверяваме на технологиите; защо е задължително да има проверка от човек; защо емоциите и човешката преценка са ключов фактор при вземане на решения. Предупреждавам, че историята е дълга, така че си вземето нещо за хапване и се въоръжете с нерви.

Още...

Пълно ревю на промените в iOS 15

iOS 15 и iPadOS 15 на Apple най-накрая са тук, но не всички функции, обявени на WWDC, присъстват в новите версии на операционните системи. Някои актуализации на iOS носят огромни нови функции; iOS 13 имаше тъмен режим (и много грешки), а iOS 14 имаше Widgets. Някои, като iOS 12, донесоха много необходими корекции на производителността и живота на батерията.

Още...

Apple обявиха iPhone 13 и iPhone 13 mini в нови цветове и с по-малък прорез

iPhone 13 и 13 Mini бяха обявени с преработени камери и по-малки прорези на дисплея. За разлика от iPhone 12, който получи значителен редизайн, iPhone 13 има същия широк външен вид като миналогодишния модел, само с намален прорез на Face ID, който е с 20 % по-малък, което означава, че ще заема по-малко място в горната част на твоят телефон

Още...

Apple представиха новия си iPad 10.2″

Apple обяви най-новата версия на най-популярния си таблет: стандартния iPad. Този нов модел е деветото поколение на iPad, дебютирал за първи път през 2010 г., и разполага с нов процесор, наречен A13 Bionic. Освен това има нова 12-мегапикселова предна камера, която поддържа функцията Center Stage, която дебютира с iPad Pro миналата година.

Още...