Atari става на 50 и представи Atari 50: The Anniversary Celebration

Atari е на 50 години и за да отпразнува, компанията си партнира с експертите по ретро игри Digital Eclipse за нова юбилейна колекция, която обхваща пет десетилетия от историята на игрите. Atari 50: The Anniversary Celebration ще включва повече от 90 игри – включително шест нови заглавия, „вдъхновени от класиката“ – от конзоли като 2600, Jaguar и Lynx, заедно с архивни снимки, изображения и дори интервюта.

Още...

TikTok е приложение за шпионаж според САЩ

Комисар на FCC призова както Apple, така и Google да изтрият TikTok от съответните им магазини за приложения, давайки на компаниите време до 8 юли да отговорят. В дългото писмо се казва, че TikTok не е приложение за споделяне на видео, а „сложен инструмент за наблюдение“ за китайското правителство.

Още...

iPhone 14 Pro и Pro Max може би ще имат винаги включен дисплей

Apple може най-накрая да въведе винаги включен дисплей в предстоящите iPhone 14 Pro и Pro Max. Според доклад на Марк Гурман от Bloomberg, Apple може да въведе функцията с iOS 16, което позволява на iPhone да показва ограничено количество информация, дори когато е заключен.

Още...

Revolut подаряват до 200лв за поканен приятел

Сигурно повечето от вас вече ползват или поне са чували за Revolut(Револют). Това е услуга, която изцяло измества вашата банка и дава пълен контрол над вашите пари. Транзакции за секунди, виртуални еднократни карти, покупка на акции и криптовалути са само част от опциите, които имате в мобилното приложение. В днешната статия ще се насочим към кампанията им за месец май, в която подаряват до 200лв, а ако искате да се запознаете в детайли с техните предимства можете да посетите сайта им или да прочетете нашата статия.

Още...

“Декларация за бъдещето на интернет” подписана от 61 държави

Съединените щати, всички държави-членки на Европейския съюз и 32 държави извън ЕС обявиха „Декларация за бъдещето на Интернет“, която излага приоритетите за „отворен, безплатен, глобален, оперативно съвместим, надежден и сигурен“ интернет.

Още...

Avatar 2 пристига на 16 декември

Първото продължение на Avatar ще се казва Avatar: The Way of Water(Пътят на водата). Това обяви Дисни в сряда на CinemaCon, може би най-голямата индикация досега, че дълго отлаганият филм всъщност ще излезе на 16 декември.

Още...

Изцяло новият PlayStation Plus пристига на 22 юни

PlayStation Plus ще се промени на 22 юни и ще се обедини с PlayStation Now. Новата услуга PlayStation Plus ще се предлага в три плана за членство, разнообразие от предимства и библиотеки с игри, включващи стотици скорошни и традиционни игри. Плащай ежемесечно, на тримесечие за допълнителни отстъпки или купи годишно членство.

Още...

Подобрете Windows 10 с помощта на .bat файлове

Всяка една операционна система се затлачва със скрити и остатъчни файлове в процеса на ползване. Колкото повече я ползваме, толкова по-бавна ще става, затова и се препоръчва годишна профилактика на машината, която да включва преинсталация на вашата OS. В днешната статия ще ви покажа как да подобрите работата на Windows 10 само с няколко клика, като използваме .bat файлове, за да се автоматизира процеса. В края на статията съм приложил готовите файлове за сваляне.

Още...

Какво се случва за една минута в интернет?

Интернет, това необятно пространство, свързващо милиони хора по света, е толкова голям, че човек рядко може да осмисли неговите реални размери. Милиони гигабайти преминават хиляди километри, а в днешната статия ще ви покажем какво всъщност се случва за една минута в интернет.

Още...