Пореден удар по сигурността – кибератака над лаборатория изучаваща Коронавируса

Оксфордската лаборатория, изучаваща коронавируса, стана жертва на кибератака. Няма доказателства хакерската атака да е нарушила някои от проучванията.

Read More

Spotify HiFi идва тази година специално за аудиофилите

Spotify HiFi е аудио стрийминг без загуби, който идва по-късно тази година. Новината беше обявена вчера на виртуалното събитие на компанията Spotify „Stream On“.

Read More

Zamunda.net, Arenabg.com, Zelka.org и RARbg.to са застрашени от затваряне

България провежда активна битка с торентите в последните години. Толкова активна, че чак се е стигнало до най-високо дипломатическо ниво и разговор между българския посланик в САЩ и Държавният департамент на САЩ.

Read More

Учени успешно клонираха чернокрак пор за първи път

Екип от сътрудници от San Diego Zoo Global, ViaGen Pets AND Equine, службата за риби и диви животни и група за опазване на биотехнологиите, наречена Revive and Restore, си сътрудничиха за успешното клониране на пор за първи път, използвайки клетки и малко електричество

Read More

Новата докинг станция на Razer поддържа Thunderbolt 4, RGB и е пълна с екстри!

Видяхте ли новата док станция на Razer? Естествено, типично в стила на компанията, поддържа Chroma RGB подсветка, но и не само.

Read More

Бела Рамзи и Педро Паскал ще партнират в “The Last Of Us” на HBO

От месеци се работи по новия сериал “The Last Of Us” на HBO, но досега нямаше информация за актьорския състав и само мечтаехме кой ще заеме главните роли. Hollywood Reporter слагат край на терзанията ни. Бела Рамзи, която изигра Лиана Мормонт в “Игра на Тронове”, ще играе Ели.

Read More

Apple заменят безплатно батериите на някои MacBook Pro

В документ от Apple съпорт се казва, че малък брой модели MacBook Pro от 2016 и 2017 г. страдат от проблем, при който батерията не се зарежда над 1%. Нов ъпдейт macOS Big Sur 11.2.1, който е вече наличен, поправя грешка в операционната система и предотвратява появяването му при други потребители. Ако все пак вие сте от малкото засегнати, може да се възползвате от безплатна замяна на батерията.

Read More

Нова концепция за телефон от Xiaomi

Xiaomi си представят бъдещите телефони с извити екрани във всеки край. Това показва новата концепция за телефон, който се появи в мрежата.

Read More

Оригинален Windows 10 и как да го преинсталираме сами

Имате персонален компютър или лаптоп с оригинална версия на инсталацията на Windows 10 и ви се налага да го преинсталирате? Или просто искате да изчистите всичко и да започнете наново? Няма проблем!

Read More

Apple iOS 14.4 поправя ключови грешки в сигурността – инсталирайте веднага

Актуализацията на iOS включва поправка на недостатък в сигурността, който Apple казва „може да е бил активно експлоатиран“.

Read More