Beyond Meat – кои са те и как ще заместят месото?

Оценете тази статия...

Кои са Beyond Meat?

Beyond Meat е компания създадена през 2009 в Лос Анджелис. Веганът Итън Браун, отраснал във ферма и придобивайки ценен житейски опит, докато помагал на родителите си, е съзрял възможността да помогне на света при разговор с баща си.

Когато завърших училище, баща ми ме попита: “Какво искаш да правиш с живота си?” Всъщност не знаех. Затова той попита: “Е, кой е най-големият проблем пред света?

Казах си климата. Ако нямаме правилен климат, нищо друго няма значение. Така че аз влязох в енергетиката, защото това беше традиционният начин да се атакува този проблем директно. Правих това с години и го обичах, казва Браун в интервю с Inc.

Семейството ми имаше ферма, така че бях запознат със земеделието. Но когато започнах да гледам ролята, която добитъкът играе в климата онемях, защото разбрах, че е по-голяма от енергийната. По време на големите конференции инженерите работят по горивните клетки, а след това ще излязат и ще изядат пържола.

Кравите, пилетата и свинете консумират огромни количества растителност и изпиват тонове вода, а след това използват биологичните си системи за изграждане на мускули, които прибираме като месо. Всеки основен бизнес курс ви казва да идентифицирате и да се отървете от затрудненията в производството си. При месото животните са точно това.

Браун е осъзнал огромното разхищение на ресурс, за да се изяде една обикновенна пържола и е решил, че има решението за да намали потреблението на месо и да намали глада в световен мащаб.

Какво е Beyond Meat?

Вкусни бургери, говеждо месо, колбаси и др. на растителна основа. Преминавайки от животинско месо към растително, можем да се справим с четири нарастващи глобални проблема: здравето на хората, изменението на климата, ограниченията върху природните ресурси и хуманното отношение към животните.

Институтът за добра храна, нестопанска маркетингова организация, казва, че между 2017 и 2019 г. продажбите на месо на растителна основа са нараснали с 38 процента, като категорията е на стойност около 939 милиона долара, а продажбите на алтернативи за прясно месо нарастнаха с 206 процента през първата седмица на Март 2020 и с 279 процента през седмицата, приключваща на 14 Март.

Предвид ограниченията в световен мащаб покрай пандемията и затворените магазини и ресторанти, компанията наблюдава спад на продажбите и стартира свой уебсайт за продажби. Така ще могат директно да достигнат до клиентите си и да се допитат до тяхното мнение, казват в изявление.

Новият сайт на Beyond Meat също ще позволи на компанията да получи по-добра представа за желанията на клиентите си, каза Главният ръководител по растежа. „В дългосрочен план ще използваме сайта за въвеждане на нови продукти“, каза той, давайки на най-отдадените си клиенти място да опитат нови бургери, колбаси и други артикули от изкуствено месо.

Как да направите продукти, които са с вкус на месо, миришат на месо и се готвят по същият начин?

Ние използваме прост процес на нагряване, охлаждане и налягане, за да създадем влакнеста текстура на месо и слой растителни мазнини, свързващи вещества, аромати и цветове. Резултатът? Безкомпромисно вкусно месо, направено директно от растения.

Бургерите и месните продукти на компанията, които са достъпни в магазините по цял свят, са на растителна основа и са еко, био и веган.

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....