Apple заменят безплатно батериите на някои MacBook Pro

Оценете тази статия...

В документ от Apple съпорт се казва, че малък брой модели MacBook Pro от 2016 и 2017 г. страдат от проблем, при който батерията не се зарежда над 1%. Нов ъпдейт macOS Big Sur 11.2.1 поправя грешка в операционната система и предотвратява появяването му при други потребители. Ако все пак вие сте от малкото засегнати, може да се възползвате от безплатна замяна на батерията.

Много малък брой клиенти с компютри MacBook Pro 2016 и 2017 са имали проблем с батерията, която не се зарежда след 1%. Състоянието на здравето на батерията на тези устройства също ще показва „Service Recommended“. Ако състоянието показва, че вашата батерия е нормална, този проблем не ви е засегнал.

MacBook Pro модели, които отговарят на изискванията за безплатна замяна на батерията.

Обикновено, когато Apple стартира нова програма за сервизни услуги, създават инструмент, който позволява на потребителите да въведат своя сериен номер, за да проверят дали отговарят на условията за програмата. Този път това не е така, тъй като, както Apple казват “са засегнати много малко потребители”.

Ако сте от малкото засегнати трябва да пристъпите към следните стъпки:

  • Щракнете върху логото на Apple в горния ляв ъгъл на лентата с менюта на macOS. Изберете „About This Mac“, за да разберете точният модел на вашият MacBook Pro.
  • Проверете състоянието на батерията. Отидете на System Preferences, щракнете върху Battery, след това изберете Battery в страничната лента и щракнете върху Battery Health.

Ако ползвате MacBook Pro от 2016 или 2017 година и статуса на вашата батерия е “Service Recommended” можете да се възползвате от безплатна замяна. Според инструкциите на Apple трябва да се свържете с Apple Support или с търговеца, от който се закупили устройството.

В последно време се наблюдава тенденция на чести грешки в софтуера на Apple устройствата. Напомняме за бъг при iPhone, който позволява отдалечен достъп на вашето устройство. Може би натиска от конкуренцията кара гигантите да пускат нов софтуер без да го инспектират внимателно.

Автор

Tagged: , , , , ,

Коментирайте....