75 милиона песни с аудио без загуби ексклузивно в Apple Music

Оценете тази статия...

Аудиото без загуби вече се превръща в стандарт за най-големите приложения за стрийминг на музика. Amazon обяви преди дни, че предлага Amazon Music HD безплатно за абонати на Amazon Music Unlimited, а Spotify планира да пусне своя HiFi ниво по-късно тази година. Tidal предлага и това, което той нарича „Tidal Masters“, което дори може да надвишава 96 kHz / 24 битово аудио с висока разделителна способност.

Apple обяви, че аудио без загуби ще пристигне в Apple Music през юни без допълнителни разходи.

След по-малко от 2 седмици Apple Music получава две големи актуализации: поддръжка за висококачествен звук без загуби и за пространствен звук чрез Dolby Atmos. Но още по-изненадващо, функциите ще бъдат достъпни безплатно за всички абонати, включително тези за семейни и студентски планове. Компанията казва, че ще има 75 милиона аудио песни без загуби в каталога си до края на годината и 20 милиона за старт.

За да ползват музика без загуби, абонатите трябва да стартират най-новата версия на Apple Music и могат да отворят Настройки> Музика> Качество на звука. Там те могат да изберат различни резолюции за различни връзки, като клетъчна, Wi-Fi или за изтегляне.

Аудиото без загуби на Apple Music започва със CD качество, което е 16 бита при 44,1 kHz и се увеличава до 24 бита при 48 kHz на устройствата на Apple. Максималният ни избор ще е 24 бита при 192 kHz. За най-висококачественото изживяване „Висока резолюция без загуба“ има една уловка: абонатите ще се нуждаят от външно оборудване, за да му се насладят.

Пространственото аудио и Dolby Atmos аудио може да се окажат още по-голяма новина за слушателите на Apple Music.

Слушали ли сте пространствено аудио? До скоро и аз не бях, но е преживяване, което не бих забравил. Трябва ви само YouTube и хубави говорители, а за ваше удобство споделям линк към една любима песен с 8K пространствено аудио.

Пространственото аудио ще осигури по-завладяващи миксове за всеки, който слуша през последните слушалки AirPods или Beats, които използват чипа H1 или W1. Пространственият звук също ще се възпроизвежда чрез вградените високоговорители на най-новите версии на iPhone, iPad и Mac по подразбиране. Пространственият звук ще бъде съвместим с повечето устройства на Apple, направени през последните няколко години, включително Apple TV 4K, свързан към съвместим телевизор или приемник.

За да го включите за други слушалки, потребителите ще трябва да отидат в Настройки> Музика> Аудио и да настроят Dolby Atmos на „Винаги включено“.

Вече даже и гейминг изживяването на Apple устройства ще се изкачи до нови висоти. Супер е, че от компанията са решили да е безплатно за своите потребители, които имат активен абонамент за Apple Music, но съм сигурен, че любителите на хубав и чист звук биха дали и малко повече, ако се наложи.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....