Безжичните слушалки няма да поддържат новия аудио формат без загуби

Оценете тази статия...

След като Apple обявиха новия си формат на аудио без загуби много потребители останаха объркани реално кои устройства ще го поддържат. Получихме много запитвания от наши читатели по този въпрос и затова искаме да внесем малко пояснения.

Въпреки че можете да активирате Lossless аудио с всеки чифт слушалки в Settings, говорител на Apple каза, че „Lossless не работи през Bluetooth“.

За да изпитат песните в Lossless аудио, потребителите се нуждаят от добри слушалки с кабел. С други думи, нито един от AirPods няма да работи. В това число и AirPods Max, което е странно, защото те могат да се свързват с 3.5mm аудио жак. За нас и всеки друг, който ползва безжични AirPods остава единствено новата опция за пространствена музика.

Редно е да обясним, че ограничението не идва от Apple в случая, а от формата без загуби. Технологията Bluetooth достига само до 2000 kbps в идеални условия. В реалния свят, поради смущения и разстояние, честотната лента е още по-малка. За сравнение, даже и най-ниското качество на аудио без загуби е около 1411 kbps, което е много по-високо от обикновения AAC файл на Apple Music. Компанията от Купертино не може да гарантира качествено изживяване дори и за тази опция, защото не знае какви са условията при всеки от нас. Ето защо Lossless няма да работи с Bluetooth слушалки и това не е нещо, ограничено до Apple Music или слушалките на Apple.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....