iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max пристигат с екрани 120Hz

Оценете тази статия...

Apple официално обяви високият клас от линията на iPhone 13: iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. Те имат по-бърз чип A15 Bionic, три изцяло нови камери и подобрен дисплей с до 120Hz ProMotion висока честота на опресняване.

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max 120Hz
iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max 120Hz. Снимка: СмартМакс

Дисплеите Super Retina XDR и при двата модела поддържат променлива честота на опресняване между 10Hz и 120Hz и са със същия размер като миналата година на 6.1 и 6.7 инча. Те имат малко по-малки прорези, които трябва да позволят повече място в лентата на състоянието на iOS. Телефоните ще се предлагат в четири цвята: графит, злато, сребро и ново светло синьо.

Apple твърди, че телефоните имат изцяло нова система от три камери. Широката камера трябва да предлага по-добра фотография при слаба светлина благодарение на по-големия си сензор, докато ултрашироката трябва да види подобрения също благодарение на по-широката си бленда. Телефотокамерата на телефоните вече се увеличава до 3x увеличение, което позволява 6x оптично увеличение в трите камери. И трите камери вече имат нощен режим и има нов макро режим за снимане на обекти само на 2 см. Оптичната стабилизация на изображението е включена и при двата модела.

Apple обяви нова функция за фотографски стилове, която изглежда малко като традиционни филтри за фотоапарати с добавена доза изчислителна фотография. Когато говорим за видео, функцията за кинематографичен фокус, обявена за iPhone 13, също ще бъде налична на 13 Pro и Pro Max. IPhone 13 Pro също ще може да заснема до 4K / 30fps в ProRes. Въпреки това, основният модел със 128 GB ще достигне 1080p / 30fps. Apple казва, че поддръжката на ProRes ще бъде налична „в бъдеща актуализация на iOS 15“.

Това е третата година, в която Apple разделя водещата си серия телефони на обикновени и „Pro“ устройства. Миналата година обаче много критици отбелязаха, че няма голяма разлика между iPhone 12 Pro и iPhone 12. Да, 12 Pro имаше допълнителна телефото камера, сензор за Lidar и повече RAM и базова памет, но основният дизайн, процесор, 5G възможности и OLED дисплей бяха подобни, ако не и идентични, с обикновения iPhone 12.

Един интересен маркетингов ход на Apple се вижда за втора поредна година. Веднага след онлайн събитието, новите модели бяха налични за предварителни поръчки онлайн, но вече не можете да закупите iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Ако сте се били насочили именно към тях, като по-бюджетни опции, имайте предвид, че скоро ще се наблюдава голям недостиг.

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max налични модели
iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max налични модели

Вътрешно и двете устройства използват новия чип A15 Bionic на Apple, който предлага увеличаване на скоростта на процесора и графичния процесор в сравнение с миналата година. Apple също така казва, че чипът трябва да бъде по-бърз за задачи на машинно обучение. Животът на батерията също е подобрен, като 13 Pro продължава 1,5 часа по-дълго от 12 Pro, а 13 Pro Max продължава 2,5 часа по-дълго от 12 Pro Max. Опциите за памет на iPhone 13 Pro варират от 128GB до 1TB, най-голямото място за съхранение, което Apple някога е предлагала в телефон. Производителността на 5G също е подобрена с поддръжка за повече честотни ленти, което според Apple трябва да осигури по-добро покритие.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....