Apple обяви нов по-тънък iMac с чип M1

Оценете тази статия...

Днес Apple представи изцяло преработен нов iMac с по-тънък дисплей и M1 чип. Новите модели са в ярки цветове, които ни връщат към класическия колоритен iMac. Apple заяви, че новият iMac е проектиран изцяло от нулата за Apple Silicon чипа.

Естествено не е важна само марката, а и спецификациите.

Apple казват, че обемът е намален с над 50 процента, но въпреки това можем да се насладим на 24-инчов 4,5K дисплей с по-тесни рамки от предшественика си. Екранът разполага и с технологията True Tone на Apple за автоматично регулиране на цветовата температура – първо я видяхме в iPad Pro 2016, но в последствие беше добавена и в iPhone.

Apple обяви нов по-тънък iMac с чип M1
Apple обяви нов по-тънък iMac с чип M1. Снимка: Интернет

Новият iMac е с дебелина 11,5 мм, но Apple казва, че все пак трябва да бъде по-тих и по-хладен от предишния модел благодарение на чипа M1. Ако сте имали удоволствието да се докоснете до машина с новия M1 чип сме сигурни, че сте усетили разликата спрямо предходни поколения. Apple Silicon поставя една много висока летва пред Intel със своята производителност и работна температура. Новият модел има „два малки вентилатора“, заместващи „обемистата термична система“ от предишното поколение iMac.

Има и нов магнитен захранващ кабел – той много прилича на стария MagSafe кабел – който се закрепва отзад. Ethernet може да бъде свързан към захранващия адаптер и доставен чрез същия кабел.

Apple обяви нов по-тънък iMac с чип M1
Новото захранване с LAN порт. Снимка: Интернет

Моделът от по-висок клас на новия iMac ще има четири USB-C порта на гърба, два от които ще поддържат Thunderbolt. Базовият модел има 8GB RAM и 256GB SSD.

А цената?

Новият iMac започва от $ 1,299, въпреки че някои от цветовете са запазени за модела от $ 1,499. Той ще бъде достъпен през втората половина на май, като поръчките започват от 30 април. Има общо седем опции за цвят.

Всяка една машина, без значение дали е Apple или друга марка, има нужда и от аксесоари и периферия, които да допълнят нейната функционалност. Наред с новия iMac, Apple представя и клавиатура, мишка и тракпад в цветове, които да съвпадат. Клавиатурата има бутон Touch ID за логин.

Автор

Tagged: , , , ,

Коментирайте....