Apple AirTags – не губете нищо повече

Оценете тази статия...

Писнало ли ви е все да губите нещо и да се чудите откъде да започнете търсенето?

Ако отговорът е да, тогава ще останете очаровани от новият проект на Apple – AirTags.Още миналата година се появиха няколко слуха, че Apple разработва продукт, който да ни помогне да си намерим например ключовете, ако сме ги загубили, а днес вече имаме и предполагаема крайна дата на производство – до края на 2020г. По-точно към есента. 

Очаква се Apple да произведе десетки милиони от така наречените AirTags плочки, а ние очакваме тяхното представяне на годишното събитие през Септември наред със следващият iPhone, но някои прогнозират, че ще ги видим още на WWDC през Юни. Досега слуховете са, че те ще са кръгли и ще имат новият U1 чип за локация, като този в iPhone 11. 

Принципа на работа се очертава да е доста лесен. Изображенията показват Bluetooth тракер, подобен на устройства на Tile, които биха използвали същите ултра широколентови радиа като най-новите телефони на iPhone 11 на Apple и биха могли да бъдат сдвоени с потребителския акаунт в iCloud. Apple AirTags биха улеснили проследяването на изгубени предмети, като ключове, чрез приложението Find My и биха използвали възможностите за офлайн намиране, въведени в iOS 13, според 9to5Mac. 

Това, което е наистина впечатляващо е начин, по който ще намираме изгубената вещ. 


При положение, че сме изпаднали в подобна ситуация и сме отворили приложението Find My то ще ни насочва към екран с добавена реалност, на който ще се вижда балон над мястото на предмета. Според кода в iOS 13, ако не виждаме този индикатор, трябва да направим няколко крачки и да размърдаме телефона в различни посоки до неговото появяване. 

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....