Android игрите пристигат на PC през 2022г.

Оценете тази статия...

От 2022 г. играчите ще могат да изпробват любимите си игри в Google Play на повече устройства: безпроблемно превключване между телефон, таблет, Chromebook и скоро PC с Windows.

Google планира да представи Android игри на компютрите с Windows през следващата година. Приложението Google Play Games ще бъде налично през 2022 г., създадено от Google, за да позволи игрите от Google Play да се играят на лаптопи, таблети и компютри с Windows.

Говорителят на Google Алекс Гарсия-Кумерт е казал пред The ​​Verge, че компанията е изградила това приложение самостоятелно, което означава, че Google не си е партнирала с Microsoft, BlueStacks или други. Предстоящото приложение също ще позволи на играчите да възобновят игрите на настолен компютър, след като ги играят на телефон, таблет или Chromebook.

“Приложението ще е разработено за Windows, разпространявано от Google, като ще поддържа Windows 10 и по-нова версия“, обяснява Грег Хартрел. „То няма да разчита на стрийминг.“ Приложението на Google няма да разчита на никаква специална интеграция с Windows 11, а компанията също ще разпространява самото приложение.

Подробности за плановете на Google за Android приложения за Windows за първи път се появиха в документ от процеса Epic срещу Apple по-рано тази година. От октомври 2020 г., документът от 70 страници описва амбициозни усилия за получаване на игри с Android на компютри с Mac и Windows. Документът разкрива, че Google първо ще въведе „емулирани, естествени и стриймвани игри“ в Windows и поне част от тези усилия започват през 2022 г.

BlueStacks за Windows и Mac позволява ползването на Android приложения и игри
BlueStacks за Windows и Mac позволява ползването на Android приложения и игри

А докато чакате Google Play Games да се появи на вашето PC, съвсем спокойно можете да играете любимите си игри с помощта на BlueStacks, които са се заели с тази задача от 2016г. насам. Това е Android емулатор за PC, който е водещ от години, а до скоро беше и единствена опция. Годините разработка го нареждат на челна позиция като качество, но имайте предвид, че изисква сериозни системни ресурси и по-стари компютри може да не се справят с него.

Докато Microsoft, а сега и Google, работят върху въвеждането на приложения и игри за Android в Windows, BlueStacks направи крачка по-далеч и вече въвежда игри за Android в уеб браузърите. BlueStacks X е безплатен начин да играете игри с Android във вашия браузър.

Автор

Tagged: , , ,

Коментирайте....