Amazon Echo Dot (3rd gen.) ревю

Оценете тази статия...

Amazon Echo Dot (3rd gen.) е вече малко остарял модел, тъй като има и 4-та генерация от серията, но предвид възможностите си е една много добра и бюджетна опция за вашия умен дом. Получавате чист звук, стилен дизайн и гласовият асистент на Amazon – Alexa. С Echo Dot (3rd gen.) Amazon подобряват значително звука на техните Echo устройства.

Защо Amazon Echo Dot (3rd gen.) ?

В сравнение с предишни или конкурентни модели от същият клас, Amazon Echo Dot (3rd gen.) печели с размер. Размерът няма значение – колкото по-голям, толкова повече няма значение. Тук Amazon Echo Dot (3rd gen.) отвява конкуренцията. Amazon успява да постави по-голям, по-силен и по-мощен високоговорител вътре в него. Докато Echo Dot 2 звучеше като консерва пълна с ядосани пчели, Echo Dot 3 е с изненадващо силен, плътен и ясен звук.

Независимо дали слушате как Alexa чете последната прогноз за времето, аудиокнига или стартирате плейлист на Spotify на пълна сила, всичко звучи по-добре на Echo Dot 3. Не само, че е много по-добър от стария Dot, но е и значително по-добър от Home Mini на Google.

За по-голяма стая ще искате да се възползвате от възможността да сдвоите Echo Dot 3 с второ устройство, за да създадете истинскa стерео двойка. Направете това и лесно можете да озвучите средна до голяма стая. Amazon дори ще ви даде отстъпка, ако закупите две Echo Dots едновременно. Двете Echo Dots в стерео нямат същото количество удар като Sonos One, но не са далеч. Те имат истинско стерео разделяне и струват значително по-малко.

Групиране на Echo устройства в стерео режим.

Вече можете да регулирате басите, средните и високите честоти на високоговорителя с гласови команди, но разликата в звука, когато го правите, е трудно да се забележи. Басите са това, което най-много липсва: въпреки че високоговорителят на Echo Dot (3rd gen.) е много по-голям, той все още е сравнително малък и просто не може да се справи толкова добре с ниските честоти. За да компенсирате липсата на баси може. да добавите Amazon Echo Sub, но цената на всички устройства вече нараства значително и може би е по-добре да се насочите към изграждане на качествена и полупрофесионална озвучителна система.

Когато слушам музика на Echo Dot (3rd gen.), трябва да повиша гласа си, за да задействам гласов контрол, но това не е необичайно за интелигентните високоговорители. Гласовите контроли все още работят, когато сдвоите двa високоговорителя в стерео, въпреки че само една ще отговори на вашите запитвания (която е по-близка до вас).

Можете да намерите Echo Dot (3rd gen.) във цветове въглен, сив хедър или пясъчен, които са основно различни нива на сиво. Няма ярки цветове, но ако търсите класически и стилен вид, то тогава това в говорителят за вас.

Echo Dot 3 цветове
Echo Dot 3 цветове

Това все още е един от най-евтините и удобни начини за повечето хора за достъп до Alexa, който може да се използва за таймери, прогнози за времето, интелигентен контрол на дома, аудиокниги, музика, подкасти, аларми и безброй други неща.

Автор

Tagged: , ,

Коментирайте....