Искате ли маска, с която да отключвате телефона си, чрез Face ID?

Оценете тази статия...

Може да се наложи да изчакате няколко месеца, но Huami приготвят нещо за всички

Ако се мъчите да отключите телефона си с разпознаване на лицето, докато носите маска поради епидемията от коронавирус, може би има алтернатива в разработка. Китайската технологична компания Huami, най-известна със своите устройства Amazfit, работи върху прозрачна маска за лице, подобна на N95, която също може да се почисти сама.Много градове вече изискват жителите им да носят маски на публично място, а големите американски авиокомпании обявиха, че скоро ще ги направят задължителни при полетите. Маските за лице са станали важна част от новото ни нормално. Досега недостигът на N95 и хирургическите маски, и двете запазени за здравните работници, означаваше, че хората разчитат на платните маски.

Но въпреки че тези видове маски помагат да се ограничи вируса, те имат значителни недостатъци. Те не филтрират малки частици въздух, трябва редовно да се мият правилно и не са добре проветрени. Освен това правят невъзможно отключването на телефона ви с разпознаване на лицето.

Huami се надява да реши повечето от тези проблеми с маската Amazfit Aeri. Тя ще се предлага с подвижни въздушни филтри и ще има вградени излъчватели на ултравиолетова светлина. Като включите маската в USB-C порт за няколко минути, тя може да се дезинфекцира след всяка употреба. Това би позволило на всеки филтър да бъде ефективен в продължение на един месец и половина, според говорител на Huami. Това е много по-дълго, отколкото настоящите осем часа за N95 маски. (Обърнете внимание, че N95 е спецификация, зададена от Американската агенция по храните и лекарствата, гарантираща, че маската блокира 95% от всички частици. Не е ясно дали Huami има за цел да отговори на това обозначение.)

Маската Aeri също би била направена с прозрачен материал против мъгла, така че да се вижда достатъчно от чертите на лицето ви, за да отключите телефона си с помощта на технология за разпознаване на лица като Face ID. А модулният дизайн ще му позволи да добавяме различни аксесоари като щит за очи или вентилатор, което би направило ежедневието с маска по-малко задушаващи.

Очакваме маските да се появят на пазара от 6 месеца до година. ​

Автор

Tagged: ,

Коментирайте....